5. SINIF ROBOTİK KODLAMA

Robotik Kodlama 5. Sınıf ->8.Hafta -Robot Devre Elemanları

Merhaba. Bu haftadan itibaren derslerimizde robotları kodlamaya başlayacağız. Bizler derslerimizde Mbot robot kitini kullanacağız. Mbot robot kiti elinizde olmayabilir. Olsa bile sınıf mevcudumuza yetecek kadar olmayabilir. Bunun için derslerimizde Mbot için simülatöründen yardım alacağız. Yani online olarak robotumuzu kodlayıp çalıştıracağız. 

Bu hafta hemen Mbot kitimizi kodlamaya geçmeyeceğiz. İlk olarak Mbot kitini tanımayla işe başlayacağız. Bunun için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. 

MBOT TANITIM VİDEOSU

MBOT İLE YAPILAN PROJE ÖRNEKLERİ

Mbot robot kitinin nasıl bir şey olduğunu videoları izleyerek gördük. Şimdi  “Mbot ne işe yarar?” , “Mbot hangi bölümlerden oluşur?” , “Mbot üzerindeki sensörler nelerdir?” sorularına cevap bulmak için aşağıdaki videoyu izleyelim.

MBOT NEDİR?

Peki Mbot nasıl kurulur? Mbot aldığımızda montajsız olarak gelmektedir. Bu parçalar nasıl bir araya getirilir? öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

MBOT KURULUMU

 

Sevgili meslektaşlarım bu dersin günlük planına  Evraklar/Günlük Plan/ Robotik Kodlama 5.Sınıf/2.dönem 8. Hafta kısmından ulaşabilirsiniz. Menüye gitmek için tıklayın.

 

Bizi takip edin:
Pin Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir