Broşür Oluşturma
Merhaba! Bu yazımızda sizlerle birlikte broşür hazırlayacağız. İlk olarak broşürün ne olduğunu öğrenelim.
Broşür ; tanıtım amacı taşıyan ve renkli olarak hazırlanan tanıtım kitapçığına denir. Günlük yaşantınızda sizi bilgilendirmek amacıyla dağıtılan broşürleri ya da reklam amaçlı olan broşürleri görmüşsünüzdür. Bu derste bunların benzeri bir şey hazırlamaya ne dersiniz?
Broşür hazırlamak için çevrimiçi kullanacağınız çok çeşitli uygulamalar vardır. Bunlara ; Canva , Jukeboxprint, MyCreativeShop, PosterMyWail, FleyerForFree örnek olarak verilebilir. Bu derste daha önce kullandığımız Canva uygulamasını kullanacağız.
İnfografik yazımızda Canva uygulamasına nasıl gireleceği ve üye olunacağından bahsetmiştik. Bu yazıyı inceleyip Canva ‘ya üye olabilirsiniz. Üye olduktan sonra www.canva.com. adresine gidiyoruz ve oturumu aç kısmında üyelik bilgilerimiz ile giriş yapıyoruz. Açılan sayfada ara kısmına broşür yazıp aratabilir ya da listelenmiş şablonlardan Broşürler kısmını bulabiliriz. Bu kısımdan konumuza uygun olan şablonu seçiyoruz.
Canva uygulamasının menülerinin ne işe yaradığını aşağıdaki resmi inceleyerek öğrenebilirsiniz. Oldukça basit bir yapısı olduğu için kullanımında bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Şimdi ben broşürü hazırlarken neler yaptım onu anlatıyım sizlere . İlk olarak konumu “Teknoloji Bağımlılığı” diye belirledim. Broşürümde yer vereceğim bilgilere ve resimlere ; internette konu ile araştırma yaparak karar verdim. Gerekli bilgi ve resimleri internetten indirdim. Canva uygulamasına giriş yaptım. Broşür kısmında konuma uyabilecek aşağıdaki tasarımı seçtim.
Yukarıdaki resimden de anlayacağınız gibi broşürüm arkalı önlü bir kağıdı dolduracak boyutta ve 6 tane bölümden oluşuyor. İlk olarak broşürün kapağı olacak kısmı düzenledim. Kapakta kullanacağım fotoğrafı canva ‘ya Yüklemeler kısmını kullanarak ekledim. Bileşenler kısmından Çerçeve bölümünü kullanarak tasarımıma uygun bir çerçeve seçtim ve ekledim.
Alt kısımdaki metin kutusuna broşürümün konusu olan TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI diye yazdım. Yazı tipi ile ilgili ayarlar için metin kutusuna tıkladığınız zaman aşağıdaki resimdeki gibi açılan bölümü kullanarak değişiklikler yapabilirsiniz.
Yukarıda anlattığım ayarları yapınca broşürümün kapak bölümü aşağıdaki resimdeki gibi oldu.
Başlık bölümünün yanındaki 2 kısmı birlikte kullanmaya karar verdim. Bu iki kısımdaki bütün içeriklere tıklayarak seçtim ve klavyeden Delete‘ye basarak sildim. Bileşenler kısmından tasarımımla ve ekleyeceğim içeriğe uygun şekillerden ekledim. Metin kısmından Alt başlık kısmını kullanarak metin kutuları ekledim ve içeriğimi yazdım. İçerikle ilgili bir resim ekledim. Broşürümün ilk yüzünü aşağıdaki gibi düzenledim.
Bileşenlerden şekil , Yükleme kısmından fotoğraf , Metin kısmından metin kutuları ekleyerek broşürün arka yüzünü aşağıdaki gibi düzenledim.
Broşürünüzü ekranın sağ üst köşesindeki İNDİR kısmını kullanarak bilgisayarınıza PDF ya da resim şeklinde indirebilirsiniz ya da sağ üst köşesindeki PAYLAŞ kısmından belirli bir e-mail adresini yazarak ya da bağlantı linki şeklinde paylaşabilirsiniz.