2. DÖNEM5.SINIF

5. Sınıflar -> 9. Hafta -Algoritmik Düşünüyorum

Merhabalar! Bu hafta sizlerle bu bilişim teknolojileri ve yazılım dersimizde  öğrendiğimiz konuların bir tekrarını yapacağız. Bunun için Kahoot uygulamasında bir yarışma hazırladık.Hem eğleneceğiz hem de konu tekrarı yapacağız. 

Ama ilk önce  algoritma kavramını hatırlamak için “Tangram” yapacağız. Bunun için “https://mathigon.org/” isimli bir siteden yararlanacağız. Tangram sitesine gitmek için resme tıklayabilirsiniz. 

 

Sitede karşınıza bir tangram örnekleri gelecek. Bu örnekleri oluşturmaya çalışın. Buradaki tangram örnekleri çözerken beynimiz bir algoritma oluşturduğunu ve buna uygun davrandığını unutmayalım !

 

 

Şimdi de gelelim yarışmaya… Aşağıdaki linke tıklayarak Kahotta hazırlanmış sorularımızı çözebilirsiniz.

https://create.kahoot.it/details/a27bfea0-49ce-423e-92ba-2ba5d2a33396

Sevgili öğrencilerim yukarıdaki linke tıkladığınızda çıkan ekrandan oturum aç / Google hesabı ile  seçerek Kahoot uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Sonra da Tek Başına Oynaya tıklayarak 40 sorudan oluşan teste ulaşabilirsiniz.

 

 

Sevgili meslektaşlarım. Yukarıdaki linke tıkladığınızda çıkan ekrandan oturum aç/ Google hesabı ile seçerek Kahoot uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Sonra da Başlat seçeneğine tıklayarak oyun pini oluşturup bt sınıfınızda öğrencilerinize bir yarış başlatabilirsiniz.

 

NOT: Sevgili meslektaşlarım bu dersin günlük planına  Evraklar/Günlük Plan/ 2.Dönem/5.Sınıf/9.Hafta kısmından ulaşabilirsiniz. Menüye gitmek için tıklayın.

 

Bizi takip edin:
Pin Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir